Menu

Social
METODE DE ÎNȘELĂCIUNE

Infractorii sunt inventivi, mai ales atunci când doresc să câştige uşor sume mari de bani. Poliţiștii atrag atenţia oamenilor să nu cadă în capcanele întinse de escrocii care vor să îi înşele prin diverse tehnici, indiferent că vorbim de modul de abordare, prin telefon, internet, livrare de produse prin curierat sau agenţii amatori de acte caritabile.

Infractorii au prins un tupeu incredibil în ultima perioadă.  De la metoda “accidentul”, pana la apeluri umanitare sau oferte generoase de produse, escrocii păcălesc, uneori foarte usor, oamenii, cu precădere bătrânii. Grav este faptul că de multe ori, acesti infractori sunt greu de gasit, iar prejudiciul nu mai poat fi recuperat.

Oamenii legii ne sfatuiesc sa nu dam crezare așa-ziselor informații telefonice de la persoane necunoscute în numele unor companii de renume şi nici sa nu efectuam vreun transfer bancar la voia întămplării. Un alt pericol il reprezinta internetul, care abundă în anunțuri prin care se vând de la cosmetice până la materiale de construcții. De multe ori, vânzătorii solicită plata în avans, iar cumpărătorii, de bună credință, le virează bani fără să verifice. Așa au pățit multe persoane, care au făcut comenzi de zeci de mii de lei și n-au primit nimic.

Politistii ne mai recomandă să nu comunicam niciodată informaţii personale confidenţiale -CNP, serie buletin, conturi bancare, parole sau date despre familie, prieteni, vecini sau cunoscuţi persoanelor cu care intram în contact aparent întâmplător.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>