Menu

Social
MĂMICI, ÎN AREST LA DOMICILIU

Cazul copilului bătut de 2 mămici pe holul unei școli din Constanța continuă să tulbure apele, iar ancheta penală intră într-o nouă fază. Procurorii le-au adunat pe mamele care l-au bătut pe minor în școală și au găsit-o și pe cea de-a treia femeie care a participat la incident. Instanța de judecată a decis aseară ca cele trei femei să fie judecate în arest la domiciliu. Inspectoratul școlar anunță că vrea să verifice toate aspectele acestei povești, adică nu doar violențele suferite de minor, ci și comportamentul acestuia în școală și-n clasa din care face parte.

Cele trei femei au fost aduse la judecatoria din Constanta  de politie si imediat au intrat in sala de judecata. Miercuri, doua dintre  mamici fusesera audiate si retinute in arestul Politiei. Ieri,  li s-a mai adaugat inca o complice. Femeile sau familiile lor ar fi incercat sa altereze cursul anchetei, luand legatura cu mama copilului batut, ca sa-si retraga plangerea. Ancheta este largita acum si de Inspectoratul Scolar General, dupa ce mai multi parinti ai caror copii invata in clasa cu elevul batut, ar fi comentat furiosi pe internet ca minorul nu e chiar usa de biserica. Oamenii spun ca baiatul raspandeste teroarea printre colegii sai de clasa si mai multe fetite au plecat acasa batute de el. Mai mult, parintii comenteaza ca elevii erau amenintati sa nu povesteasca acasa ce patesc in clasa.

Pentru fapta lor, judecătorul de drepturi şi libertăţi a decis aseara ca cele 3 femei să fie cercetate în continuare în stare de arest la domiciliu.  Avocatul celor 3 femei, Marius Răducan, a declarat că aceasta a fost măsura  a fost cerută, raportat la circumstanţele cauzei. După incident, șeful învătământului constănțean a stat de vorbă cu mama copilului agresat, femeia acceptând astfel consilierea psihologică.

Ea ar fi recunoscut că fiul ei are, și acasă, momente în care devine violent. Este vorba de o familie mixtă, mamă româncă, tată sirian, cei doi copii, băiat și fată, fiind născuți în Siria. Au venit în România în urma conflictului din Siria. Băiatul ar fi fost crescut, în Siria, de bunicul său, care între timp a decedat.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>