Menu

Social
VIN BULGĂRESC CONTRAFĂCUT

Se comercializează tot mai mult vin contrafăcut pe piaţa românească. Băutura este luată de agenţii economici români din Bulgaria şi vândută în ţară. La Buzău, inspectorii din cadrul Direcţiei Agricole au depistat recent, un comerciant din municipiu care deținea cantități importante de vin falsificat. Băutura a fost retrasa definitiv de pe piaţă, iar comerciantul va fi sancționat cu o amendă de până la 100.000 de lei. 

Vinuri şi băuturi aromatizate pe bază de vin falsificate. Asta au descoperit inspectorii din cadrul Direcţiei pentru Agricultură Buzău în urma unui control la producătorii şi comercianţii de vinuri. Ei au retras recent de pe piaţă o importantă cantitate de vin falsificat adus din Bulgaria si l-au amendat pe comerciant. Specialiștii în domeniu atrag atenția că eticheta de vin poate să nu dea de bănuit, dar prețul exagerat de mic al unei sticle poate însemna că acea băutură este falsificată. În ultimii ani, bulgarii  dar şi alţi vecini de-ai României vand amestecuri de apa, zahar si alcool, in loc de licoare din struguri.

Datele statistice ale Ministerului Agriculturii arată că în România se consumă anual 100.000 de vagoane de vin, un vagon fiind echivalent cu 10.000 de litri de vin. Din această cantitate, peste 30.000 de vagoane este reprezentată de vin din soiuri nobile, alte 20.000 de vagoane înseamnă vin din soiuri hibride. Diferenţa de 49.000 de vagoane este reprezentată de vinul falsificat. Din păcate, românii nu pot face diferenţa între un vin natural şi unul falsificat, decât dacă sunt cu adevărat cunoscători în domeniu.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>