Menu

Social
NOI MEDICI

Încă un medic specialist angajat la Unitatea de Primiri Urgențe  a Spitalului Județean Buzău, dar și alții, angajați pe secții. Sunt noile achiziții a celei mai mari unități medicale din Buzău. Chiar și așa, secțiile Oncologie și Boli Infecțioase se confruntă în continuare cu o acută criză de medici specialisti.

În ultimii ani, Spitalul Județean Buzău s-a confruntat cu o criză permanenta de medici specialiști. Atrași de salariile foarte mari și de condițiile excelente de lucru de la clinici private din Capitală sau din străinătate, mulți medici specialiști au ales sa plece de la unitatea medicala din Buzau fără să stea pe gânduri.   Cu mari eforturi, situația pare a fi acum rezolvată, gradul de ocupare a posturilor de medici fiind la acest moment de 92 la sută. Odată cu venirea unui nou medic urgenist la Unitatea de Primiri Urgențe s-au realizat  două linii de gardă.

În continuare, mari probleme sunt in secțiile Oncologie și Boli Infecțioase. Un medic care ar fi urmat să lucreze în cadrul secției de Boli Infecțioase nu a reușit să promoveze examenul pe care l-a susținut luna trecută. Îmbucurător este faptul că pe terenul fostei Maternități din Buzău va fi construit un bloc pentru medici. Recent, Consiliul Județean Buzău a aprobat acordarea de stimulente pentru 10 noi medicii angajați la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Cuantumul stimulentului financiar pentru fiecare doctor este la nivelul a două salarii minime brute pe țară,  pe o perioadă de 6 luni de la angajare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>