Menu

Social
CREATE PENTRU A ÎNCÂNTA

Piețele din România au fost invadate de citrice, cererea de portocale, mandarine sau clementine fiind tot mai mare. Puțini știu însă că din familia citricelor, clementinele conțin cele mai multe vitamine, dar și alte substanțe cu efecte benefice asupra sănătății oamenilor.

Clementinele sunt ideale pentru dietă, deoarece două fructe se încadrează la cifra de 60 de calorii, ceea ce reprezintă un lucru important pentru persoanele care urmează o dietă. Conţin foarte multă vitamina C şi de aceea foarte utilă în special în perioada rece a anului. De asemenea mai conţin magneziu şi fier, care menţin funcţionarea în condiţii normale a sistemului muscular şi nervos.

Clementinele sunt formate din 86% apă, sunt bogate în potasiu şi calciu. De asemenea, conţin foarte multe fibre, care sunt foarte utile în digestie, având un aport deosebit la micşorarea colesterolului din sânge. Datorită prezenţei fibrelor şi a potasiului, clementinele sunt foarte bune în procesul de detoxifiere. Putini stiu insa ca aceste citrice sunt invenţia omului, prin altoirea portocalului cu mandarinul. Clementinele au fost create în urmă cu o sută de ani. Cele mai multe soiuri de clementine nu conţin sâmburi, înmulțindu-se prin butași. Gustul şi aspectul diferit al clementinelor se datorează soiurilor diferite de portocal şi mandarin din care rezultă clementinele.

Clementinele rezistă mai mult decât mandarinele, dar îşi menţin aroma acestora, iar în comparaţie cu portocalele sunt mai dulci şi mai zemoase.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>