Menu

Administrativ
SCAD SALARIILE BUGETARILOR ?

Aproape 40 de mii de angajați din sistemul bugetar au de la 1 ianuarie salarii mai mici cu până la 40 la sută. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că scăderea vine odată cu aplicarea cumulată a legii salarizării şi transferul contribuţiilor la stat.

Lia Olguța Vasilescu a declarat  aseara că de la 1 ianuarie 2018,  unii bugetari vor avea salarii reduse între 10 și 40%.  Printre acestia se numara, inclusiv, presedintele Klaus Iohannis. Niciun bugetar nu  va incasa un salariu  lunar net mai mare decat al presedintelui.

Pe de altă parte, realitatea s-ar putea să nu fie cea descrisă de ministrul Muncii. Din cauza legii salarizării au fost plafonate sporurile la 30% din total, ceea ce înseamnă că oricâte sporuri ar avea o categorie de angajați, acestea nu pot depăși 30% din salariu. Alte sporuri au dispărut. Polițiștii se plâng că voucherele de vacanță nu sunt incluse în bugetul Ministerului de Interne din acest an, dar și dispariția sporului de continuitate. De asemenea, angajații Ministerului Educației s-au plâns de dispariția sporului de condițiii vătămătoare. Tot în învățământ, alți salariați au reclamat dispariția bonurilor de masă. Referitor la veniturile pensionarilor, ministrul muncii, a precizat ca punctul de pensie va creste etapizat,  astfel incat in 2020 sa ajunga la 1775 de lei.

Ministerul Muncii vrea să întocmească  si un ghid pentru aplicarea legii salarizării.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>