Menu

Social
RĂCELI ÎNCURAJATE DE …CĂLDURĂ

Vremea nefiresc de caldă, dar și întoarcerea copiilor în colectivități, favorizează creșterea numărului de viroze și pneumonii! O spun medicii de la Spitalul Municipal Rm. Sărat, unitate ale cărei camere de gardă ale spitalului au fost luate cu asaltat mai ales de copii, bătrâni și pacienți, victime ale afecțiunilor respiratorii. Medicii se așteaptă ca numărul răcelilor să fie și mai mare în perioada următoare, odată cu revenirea elevilor din vacanță.

Vremea calda, dar si intoarcerea copiilor in colectivitati, dupa vacanta de iarna, au favorizat cresterea numarului de viroze si pneumonii. Zeci de pacienti care acuzau infectii acute ale cailor respiratorii, dar si pneumonii s-au prezentat la spitalul din Rm. Sarat. Unii dintre ei au fost internati, iar altii au primit tratament ambulatoriu la domiciliu. Cei mai afectati de vremea rece sunt batranii si copiii. Medicii spun ca sectia pediatrie este extrem de aglomerata, zilnic fiind internati numerosi copii. Pentru a nu deveni victime ale racelilor medicii spun ca ar trebuie sa tinem seama de cateva sfaturi.

Medicii considera ca numarul racelilor va fi si mai mare in perioada urmatoare odata cu revenirea elevilor din vacanta intersemestriala. Ei recomanda tuturor si in special celor bolnavi sa se protejeze de frig, dar si sa trateze cu seriozitate orice infectie gripala.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>