Menu

Administrativ
POD DE PONTOANE?

Mai este aproape o lună pănă la începerea lucrărilor de la podul de la Mărăcineni, moment care va da complet peste cap traficul dintre Muntenia de Moldova. Este și motivul pentru care autoritățile iau în calcul și varianta ridicăriii unui pod de pontoane peste râul Buzău, aşa cum s-a întâmplat în 2005, atunci când podul de la Mărăcineni s-a prăbuşit. De la 1 martie, sensul de mers dinspre Râmnicu Sărat spre Buzău va fi închis pentru opt luni, perioada în care se fac reparaţii, iar întreg traficul va fi preluat integral de către celălalt  pod.

Autoritățile buzoiene sunt îngrijorate de modul în care se va desfășura traficul rutier pe podul de la Mărăcineni, începând din martie, atunci când efectiv vor începe lurările de reabilitare a obiectivului.  Reprezentantii Prefecturii iau în calcul și varianta amenajării unui pod de pontoane ce poate fi ridicat de Armată peste râul Buzău, aşa cum s-a întâmplat în 2005, atunci când podul de la Mărăcineni s-a prăbuşit. Pe podul de pontoane ar urma sa circule doar soferii din localitatile invecinate municipiului Buzau.

Podul de la Mărăcineni, de peste raul Buzau, este singurul din zonă care asigură traficul între Muntenia și Moldova. De la 1 martie, sensul de mers dinspre Râmnicu Sărat spre Buzău va fi închis pentru opt luni, perioada în care se fac reparaţiile, iar traficul va fi preluat integral de către celălalt  pod. Sefii Poliției din Buzău vor ca cel puțin zece polițiști sa fie mobilizați, zilnic, la cele două capete ale podului, pentru a dirija traficul în zonă.  Totodată, pentru fluidizarea traficului vor fi montate semafoare la Podul Mărăcineni, atât la intrarea, cât şi la ieşirea din municipiul Buzău.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>