Menu

Social
REȚEA ANIHILATĂ

Importantă captură a polițiștilor buzoieni, pe fondul înmulțirii îngrijorătoare a cazurilor de tineri drogați internați în spitale . O rețea de traficanți de droguri, formată din 12 persoane a fost anihilată de oamenii legii, în urmă a 15 percheziții efectuate în județele Buzău și Galați . 6 persoane au fost reţinute, iar alte 4 sunt cercetate sub control judiciar.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Buzău, Ploieşti şi Galaţi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. au descins ieri la 15 adrese, 12 in judeţul Buzău şi 3 in judetul judeţul Galaţi, la mai multe persoane bănuite de trafic de droguri. În urma perchezițiilor, au fost ridicate 2 cântare electronice, 4 grindere de mărunţit, mai multe plicuri cu materie vegetală şi 60 de g. de substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, telefoane mobile şi peste 12.000 de lei.

Totodată, 4 persoane au fost prinse în flagrant delict, in municipiul Galaţi, în timp ce ar fi oferit spre vânzare un plic conţinând 60 de g. de substanţă susceptibilă a avea efect psihoactiv, contra sumei de 12.000 de lei.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – februarie 2018, liderul grupării infracționale, un bărbat, din Buzău, în vârstă de 32 de ani, ar fi achiziţionat substanțele interzise de la persoane din municipiul Galaţi, iniţial pentru consum propriu. Ulterior, produsele ar fi fost porţionate de acesta şi, cu sprijinul altor 3 membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 21 și 34 de ani, drogurile ar fi fost vandute în municipiul Buzău. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. Buzău, fiind cercetate sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, precum şi de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. Sase persoane au fost retinute, iar alte patru sunt cercetate sub control judiciar.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>