Menu

Administrativ
MĂSURI DE EVITARE A PROCESELOR

Subiectul facturilor umflate la plata apei de ploaie este departe de a se termina, la Brăila. După ce, la sfârșitul anului trecut, un brailean a obținut în instanță recalcularea facturilor emise în perioada 2014 – 2016, demonstrând a fost facturat dublu față de cât a plouat și nins în județ, conducerea Compania de Utilități Publice Dunărea încearcă ia măsuri pentru a evita alte procese similare. 

Brailenii vor completa pe propria raspundere niste formulare in care vor declara suprafata de teren pe care o detin si pentru care se va aplica coeficientul de calcul al taxei privind apa de ploaie. Conducerea Compania de Utilitati Publice Dunarea spera ca in acest mod nu vor mai aparea cazuri de discrepante,  care sa duca la facturari gresite, asa cum a demonstrat in instanta un brailean. Formularele ar rezolva insa doar o parte a problemei, in contextul in care instanta a decis ca, in fapt, s a calculat prea multa apa meteo in comparatie cu cat a plouat sau nins, de fapt, in Braila.

Directorul companiei este de parere ca problema braileanului putea fi rezolvata pe cale amiabila, fara proces. Recent, liberalii braileni au anuntat ca vor oferi sprijin juridic oricaror alti cetateni care vor dori sa -si recupereze in instanta banii luati abuziv in ultimii 3 ani de catre compania de apa, prin taxa pe apa pluviala calculata la valori regionale si nu pentru judetul Braila.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>