Menu

Social
CU CAMERA LA PURTĂTOR

La Constanța controlorii de pe autobuze au primit camere de filmat portabile. Se prind la rever cu un clips și înregistrează toată discuția dintre controlor și călătorii prinși fără bilet. În acțiunea lor, angajații Regiei Publice de Transport sunt ajutați și de poliția locală, care organizează filtre pe toate rutele din oraș.

Scene ca acestea vor putea fi dovedite fara dubiu in fata oricarui judecator, in caz ca cineva ar dori sa conteste amenda primita,  in instanta de judecata. Camerele de filmat au fost montate la uniforma controlorilor RATC incepand cu prima zi a lunii februarie. Totodata s-a modificat si strategia de control: de-acum nu mai intalnim echipe de controlori care sa paruleze in autobuz,  ci filtre de control organizate pe sosea, de regula intre staţii.

Primii care s-au bucurat de noile achizitii ale Regiei de Transport au fost controlorii înşişi. Bucuria unora, necazul altora. Primii constanteni prinsi fara bilet au facut scandal inca din prima zi spunand ca nu li se pare normal sa fie filmati in timpul controlului. In trecut, controlorii RATC au fost acuzati de multe ori ca se poarta abuziv cand verifica legitimatiile de calatorie, ca sunt insensibili la necazurile oamenilor sau ca ii bruscheaza pe cei prinsi fara bilet sau îi obliga sa mearga cu ei la dispecerat. Acum, toate aceste probleme au disparut.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>