Menu

Educatie
CENTRE DE EXCELENȚĂ

60 de licee din țară vor deveni în 2018 Centre de Excelență în Tehnologia Informației. Mai exact, în cadrul unui proiect derulat de Ministerul Educației Naționale cu sprijinul Guvernului Japoniei, fiecare centru va beneficia de un laborator IT dotat cu 26 calculatoare performante și o tablă interactivă. În județul Buzău, două colegii s-au arătat interesate de acest proiect. Este vorba de ,,B.P Hasdeu,, din Buzău, care a depus deja dosarul pentru a intra în cursă și ,,Alexandru Vlahuță,, din Rm. Sărat, ai cărui reprezentanți lucrează încă la documentație.

Ministerul Educației Naționale a aprobat, la inceputul anului, criteriile de selecție a liceelor care pot deveni Centre în cadrul proiectului „Promovarea și susținerea excelenței în educație prin dezvoltarea competențelor în disciplina Tehnologia Informației”. Obiectivul principal al proiectului este asigurarea condițiilor optime de pregătire și dezvoltare a elevilor din clasele IX – XIII, profil matematică – informatică, prin înființarea și operaționalizarea, in toata tara, a 60 de astfel de Centre de Excelență. Procesul de selecție este deschis, iar pentru a fi eligibilă, o unitate școlară interesată trebuie să transmită Inspectoratului Școlar Județean o scrisoare de intenție prin care își asumă un program deschis, pe o durată de cel puțin doi ani, de la data punerii în funcțiune a centrului.

In judetul Buzau, prima unitate de învățământ care a depus deja dosarul la Inspectoratul Scolar Judetean este Colegiul Național ,,B.P.Hasdeu” din municipiul Buzău. Documentele au fost analizate si trimise deja catre Ministerul Educatiei. Si reprezentantii Colegiului National ,,Alexandru Vlahuta,, din Rm. Sarat lucreaza la dosarul necesar pentru a deveni Centru de Excelență.

Procesul de selecție are două etape: prima va fi realizată de fiecare inspectorat școlar județean pe baza a șapte reguli și se va încheia cu desemnarea câte unui centru la nivelul fiecărui județ. Etapa a II-a presupune o evaluare efectuată de o comisie națională, stabilită de Ministerul Educației Naționale.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>