Menu

Social
PRIMELE CAZURI DE GRIPĂ

Gripa lovește și județul Buzău. Primele 4 cazuri de gripă, trei copii și un adult, au fost diagnosticati cu virus gripal si internati in spitale din Bucuresti. Ulterior, au mai ramas sub tratament, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ”Dr. Victor Babeş” din Capitală doar doua cazuri. În Spitalul Județean Buzău au fost impuse de astăzi restricții de vizită la pacienți.

In acestă  dimineaţă, Direcţia de Sănătate Publică Buzău a primit, de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase confirmarea infectarii cu virus gripal in cazul a patru persoane din judeţul Buzău. Este vorba despre un adult şi 3 copii de 2, 5 şi 14 ani.  Unul dintre minori, de 5 ani, precum şi adultul sunt la acest moment internaţi, sub tratament, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ”Dr. Victor Babeş” din Capitală.  Copilul de 2 ani a avut o internare de o zi, tot în unitatea medicală amintită, acum acesta aflându-se acasă sub tratament. Cazurile provin din localițățile Mărăcineni, Costești, Glodeanu Siliștea și Mihăilești si nu au fost vaccinați antigripal.

Tot astăzi, la Spitalul Județean Buzău au fost impuse  restricții de vizită la pacienți. Aparținătorii n-au voie să stea mai mult de 10 minute la programul de vizită și trebuie să poarte echipament corespunzător. Medicii avertizează că cele mai expuse categorii privind infectarea cu virusul gripal sunt copiii, bătrânii și bolnavii cu imunitatea scăzută. În toată țara, de la începutul sezonului rece s-au înregistrat sute de cazuri de gripă, cele mai multe în București, Constanța și Iași.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>