Menu

Social
PAZA BUNĂ…

Viața tot mai grea și nesiguranța zilei de mâine le fac pe tot mai multe femei să-și dorească cu greu copii. Dovadă că multe tinere și cupluri apelează la specialiștii cabinetelor de planing familial, pentru a preintampina venirea pe lume a unui copil. Toți cei care trec pe la cabinet beneficiază de sfaturi și mijloace contraceptive gratuite.

Deseori femeile, care nu isi iau masuri de contraceptie, ajung sa ramana insarcinate, fara a-si dori acest lucru. Pentru a evita astfel de situatii atat ele, cat si partenerii lor merg la cabinetele de planning familial, din cadrul unitatilor medicale. La Rm. Sarat, de la un an la altul, tot mai multe tinere, dar si cupluri, isi inving teama si mai ales timiditatea si se adreseaza cu incredere angajatilor cabinetului. De la acestia primesc nu doar sfaturi utile, ci si anticonceptionale si prezervative gratuite.

Uneori tinerele iau pilule anticonceptionale, dupa ureche fara a consulta un specialist. Medicii spun ca doar un control de specialitate poate stabili tratamentul contraceptiv adecvat. De acordarea gratuită a contraceptivelor de la cabinetele de planning familial pot beneficia şomerele, elevele şi studentele, persoanele care fac parte din familii beneficiare de ajutor social, femeile cu domiciliul stabil în mediul rural.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>