Menu

Social
LEGUME ȘI FRUCTE, LA CONTROL

Lipsa certificatelor de conformitate pentru produsele provenite din import, etichetarea incompletă sau lipsa de etichetare la comercializarea en-detail pentru produsele puse la vânzare vrac, sunt principalele neregulile descoperite de reprezentanții Direcției Agricole Buzău la agenți economice care vând fructe și legume proaspete în județ. Cei prinsi pe picior gresit au fost amendati pe loc.

Specialiștii Direcției Agricole Buzău au luat la bani mărunți comerţul cu legume si fructe provenite din import sau achiziţii intracomunitare. Inspectorii au urmărit existenţa documentelor care să ateste provenienţa legumelor şi fructelor supuse comercializării, dar şi verificarea etichetării corecte a produselor conform legii. Neregulile au fost cu duiumul.

In Romania, producătorii autohtoni abia îşi mai fac loc printre atâtea fructe şi legume de import, majoritatea aduse din Turcia, Olanda sau Polonia. Mai grav este că multe dintre marfurile de import sunt pline de pesticide. Peste 70% dintre 48 de tipuri de fructele şi legumele de pe piaţă conţin reziduri de pesticide.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>