Menu

Social
SPITAL FĂRĂ MEDICI

Nu mai este o noutate și nici surprinzător faptul că spitalele din România se confruntă cu o lipsă acută de medici. Nu face excepție nici Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde aproape 200 de cadre medicale lipsesc din schema de personal. Puținii angajați de aici sunt nevoiți să facă gărzi de peste 24 de ore, iar în această situație actul medical este pus în pericol. Conducerea a scos nenumărate posturi la concurs, însă nimeni nu se înghesuie să le ocupe.

24 de ore si nu mai mult de 2 medici de garda. Asa isi desfasoara activitatea Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Ploiesti. Si nu de ieri, de azi, ci de ani buni. Cel putin cinci medici ar trebui sa acopere o linie de garda. Un vis frumos, insa greu de imaginat pentru personalul medical. Iar lista neagra este deschisa de medicina de urgenta unde ar fi nevoie de cel putin 10 medici, urmata de anestezie si terapie intensiva cu o lipsa de 10 posturi, 4 la cardiologie si medicina interna, si alte 3 la psihiatrie.

Iar  de toata aceasta  situatie au de suferit si pacientii. De multe ori lipsa de personal se traduce in ore in sir de asteptare. Asa cum I s-a intamplat si lui Mihai Ichim. A venit cu o ruda care are probleme cardiologice si a asteptat fara niciun raspuns la usile cabinetelor.

Din schema de personal mai lipsesc alte 54 de posturi de personal sanitar auxiliar. In Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti au fost recent renovate doua sectii: cea de cardiologie si de ortopedie. Conducerea isi doreste ca in curand asa sa arate toata unitatea spitaliceasca.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>