Menu

Social
MAI DEVREME LA MUNCĂ

Creșterea valorii stimulentului de inserție, dar și acordarea acestuia până la împlinirea vârstei de 3 ani a copilului, determină tot mai mulți părinți să se întoarcă mai devreme la serviciu. La Rm. Sărat, în 2017, aproximativ 80 de părinți aflați în concediu de creștere a copilului au depus cereri pentru acordarea acestui ajutor. În cazul părinților care obțin venituri cu minimum 60 de zile înainte ca cel mic să împlinească 2 ani acordarea stimulentului se prelungește până când copilul face trei ani.

Persoanele aflate în concediul pentru creșterea copilului, care aleg să revină la serviciu mai repede decât ar trebui, pot cere acordarea stimulentului de inserție. Valoarea acestuia a crescut anul trecut de la 500 de lei la 650 de lei, iar perioada de acordare s-a prelungit pana cand copilul implineste 3 ani. Asa se face ca in 2017, zeci de parinti, printre care si barbati, s-au intors la munca mai devreme pentru a primi ajutorul de la stat.

Si in 2018, reprezentantii Serviciului de Asistenta Sociala Rm Sarat se asteapta sa primeasca lunar cereri pentru acordarea stimulentului de insertie, din partea celor aflati in concediu de crestere a copilului. Stimulentul de insertie se acorda pentru fiecare dintre primele trei nașteri sau, după caz, pentru primele trei adopții.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>