Menu

Justiție
PROCESE MULTE

Procese multe, judecători puțini. Este problema cu care se confruntă, an de an, Tribunalul Buzău, mai ales la secția civilă. În total, in 2017, pe rolul instanţei din Buzău s-au aflat peste 11.600 de dosare. Cele mai multe sunt la secția a II-a civilă, unde un judecător a avut de soluționat, în medie, 820 de dosare.

In Tribunalul Buzău, încărcătura numărului de dosare pe judecător se menţine la un nivel foarte ridicat, iar bilanţul activităţii instanţei pe 2017  o confirma. 11.630 de dosare s-au aflat, anul trecut, pe rolul instanțelor din cadrul Tribunalului Buzău, cu 800 de dosare mai multe decat în 2016. Cel mai mult de lucru în 2017 au avut judecătorii de pe secția a II-a civilă de contencios administrativ și fiscal, care au avut de judecat peste 6.000 de cauze.

O situație care nu arată tocmai roz este cea a numărului de  dosare rămase nesoluționate la data de 31 decembrie 2017. Dacă în 2016, procentajul era maxim, anul trecut, au rămas nesoluționate 3.925 de cauze. Potrivit bilanțului Tribunalului Buzău, anul trecut, fiecare judecător a avut, în medie, o încărcătură de 506 dosare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>