Menu

Social
ÎMPINS LA CRIMĂ DE DROGURI?

Andrei Muscalu, tânărul de 23 de ani care, duminică seară, și-a omorât cu sânge rece unchiul și a desfigurat-o pe soția acestuia, a fost internat într-un spital de neuropsihiatrie din județul Buzău. Medicii de aici îl vor supune unor analize pentru a depista dacă este dependent de droguri, așa cum susțin rude și apropiați ai băiatului, și dacă avea discernământ. La Buzău, consumul de stupefiante a devenit un fenomen. De la începutul anului, un tânăr a murit iar alți opt au ajuns la spital cu reacții severe la consumul de substanțe interzise.

Cunoscuții lui Andrei spun că acesta era consumator de droguri de mulți ani. În ziua crimei, nu consumase însă stupefiante. Asta susțin reprezentanții Spitalului Județean Buzău, unde tânărul a fost adus de polițiști pentru analize toxicologice. Specialiștii cred ca Andrei Muscalu se afla probabil în sevraj, atacul furibund asupra rudelor sale fiind o reacție a organismului la absența drogului cu care este obișnuit.

După ce a fost prins de poliție, audiat și testat toxicologic, Andrei a fost internat în Spitalul de Psihiatrie de la Săpoca. Medicii de aici îl vor supune unor analize pentru a depista dacă este dependent de droguri, așa cum susțin apropiații băiatului, și ce substanțe consuma. La Buzău, consumul de stupefiante a devenit un fenomen îngrijorător. De la începutul anului, un tânăr a murit iar alți opt au ajuns la spital cu reacții severe la consumul de substanțe interzise. Specialiștii atrag atenția că pe piață apar frecvent droguri noi cu efecte imprevizibile.

Între timp, femeia pe care tanarul a încercat să o omoare se află în stare bună. Deși traumele fizice nu sunt mari, cele psihice sunt greu de șters din memoria femeii. Partenera bărbatului ucis duminică de nepotul din partea sorei spune că a scăpat cu viaţă datorită unei ţevi cu care l-a ţinut la distanţă pe agresor. Cazul crimei săvârșite de Andrei Muscalu este anchetat de procurorii criminaliști. Aceștia trebuie mai întâi să afle cu ajutorul expertizei psihiatrice dacă individul a avut discernământ în momentul crimei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>