Menu

Justiție
SUFOCAȚI DE DOSARE

Judecătoria Rm. Sărat a fost pur si simplu sufocată de dosare în 2017. O arată datele Tribunalului Buzău, din care reiese că un judecător din Rm Sarat a avut de soluționat nu mai puțin de 2300 de dosare. De altfel, Judecătoria Rm. Sărat se află pe primul loc, la nivel național, în ceea ce privește încărcătura medie de dosare per judecător.

Aproape 7000 de dosare s-au aflat pe rolul instanțelor din cadrul Judecătoriei Rm. Sărat, în  2017. Situația este una alarmantă, în condițiile în care, deși în schema de personal apar 7 judecători, doar trei dintre aceștia au fost activi. Astfel, Judecătoria Rm. sărat se află pe primul loc pe țară în ceea ce privește încărcătura medie per judecător. Numărul de dosare aflate pe rolul instanțelor Judecătoriei Rm. Sărat este aproape la fel de mare ca cel înregistrat anul trecut la Tribunalul Buzău, unde au activat insa 27 de judecători, nu doar 3 magistrați, ca în cazul instanței din Rm Sarat.

Un număr mare de dosare judecate în 2017 s-a înregistrat si la o altă judecătorie din județul Buzău, cea a orasului Pătârlagele. Aici, anul trecut, un judecător a avut de soluționat, în medie, 1887 de dosare, cu mult peste media națională.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>