Menu

Social
MARINARI SALVAȚI DE PE MARE

Operaţiune de salvare azi-noapte, în Marea Neagră: un tanc petrolier cu șapte oameni la bord şi o încărcătură de 1.600 de tone de hidrocarburi, care venea de la Odesa, a fost în pericol să se scufunde.

Marinarii au cerut ajutorul autorităţilor române aseară, în jurul orei 20. Ei au spus că se află la circa 30 de kilometri în larg faţă de portul Constanţa şi că nava lor are o spărtură de aproximativ doi metri prin care intră apă. Vasul naviga sub pavilionul Republicii Moldova.

O şalupă a Agenţiei Române de Salvare pe Mare şi o navă a Pazei de Coastă au ajuns lângă petrolier la o oră şi jumătate după apelul marinarilor. Căpitanul şi membrii echipajului nu au vrut însă să abandoneze nava din care scoteau apă cu o pompă. În aceste condiţii, de la mal a fost chemat un remorcher al unei firme private. Vasul avariat a fost tractat şi a ajuns în Portul Constanţa în jurul orei o5.oo.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>