Menu

Social
DROGURILE FAC RAVAGII

Drogurile necunoscute apărute pe piaţa din România afectează din ce în ce mai mulţi tineri. Din păcate, în ultima perioadă, consumul de substanțe cu efect halucinogen devenit o stare normală pentru zeci de tineri din Buzău. Grav este că autoritățile par că au scăpat de sub control acest fenomen iar responsabilii județului se mulțumesc doar să convoace simpozioane pe tema prevenirii consumului de droguri, dar nu fac nimic concret pentru a combate acest fenomen.

Un tânăr ucis după o supradoză de droguri, un altul aflat în sevraj, care și-a ucis cu brutalitate unchiul şi alți opt tineri care au ajuns la spital în stare gravă după ce au consumat diferite tipuri de substanțe cu efect halucinogen. Este imaginea sumbră a ultimei luni în județul Buzău, timp în care autoritățile s-au arătat neputincioase. În loc de măsuri concrete, apar diferite scuze. Poliția spune că instituția nu are abilități în a combate traficul și consumul de droguri și că este sarcina DIICOT. Polițiștii se mulțumesc doar să organizeze întâlniri periodice cu elevii, însă de regulă, la aceste activități preventive ajung doar adolescenții care nu sunt predispuși către consumul de droguri.

De partea cealaltă,  procurorii DIICOT anunță că au destructurat în ultimii doi ani opt grupări de traficanţi de droguri de risc şi mare risc, iar 45 de persoane au fost trimise în judecată. Cu toate acestea, reţelele destructurate nu dispar. Consumatorii devin dealeri şi astfel se refac reţelele de trafic şi consum. Acest fapt este demonstrat de numeroasele cazuri înregistrate în ultima lună în județul Buzău, unde situația a devenit alarmantă. Centrul Județean de Prevenire și Evaluare Antidrog, o instituție menită să țină sub control consumul de droguri în rândul cetățenilor, da alte veşti proaste: pe piaţă a apărut o nouă categorie de droguri, mult mai periculoase.

Adesea, consumul de droguri are ca rezultat modificări de comportament care pot fi evidente sau subtile. Portivit unui raport publicat recent de Agenția Națională Antidrog, cei mai predispuși să consume droguri sunt tinerii cu vârste între 14 și 17 ani.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>