Menu

Cultural
COMEMORARE UNUI POET

Poetul și patriotul basarabean Grigore Vieru a fost comemorat astăzi, la Rm. Sărat, la împlinirea a 83 de ani de la nașterea sa. Autorități locale, membrii ai Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, oameni de cultură, elevi și preșcolari au depus flori la bustul poetului din municipiu și au participat la un simpozion.

Poetul basarabean, Grigore Vieru a murit, la inceputul anului 2009, la varsta de 74 de ani, in urma unui accident rutier. Daca nu s-ar fi intamplat aceasta tragedie, astazi acesta ar fi implinit 83 de ani. Declarat post mortem cetatean al municipiului Rm. Sarat, acesta a fost comemorat de autoritatile locale, care au organizat mai multe manifestari, dedicate celui care a fost nu doar un mare poet, ci si un patriot cum putini sunt. Un sobor de preoti a oficiat o slujba de pomenire la bustul poetului, din parcul care ii poarta numele, iar dupa ceremonialul religios, au fost depuse flori si coroane.

Reprezentantii Ligii Culturale pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni spun ca Ramnicu Sarat a fost deseori un loc de popas pentru Grigore Vieru, motiv pentru care toti cei care l-au cunoscut si indragit ii pastreaza vie amintirea. Comemorarea lui Grigore Vieru s-a incheiat cu un simpozion, organizat la Sala Memoriala Grigore Vieru  din cadrul Complexului Milion din Rm Sarat.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>