Menu

Social
S-AU TREZIT FĂRĂ MAȘINI

Surpriză neplăcută pentru cinci șoferi din Buzău. Ei au constatat, zilele trecute, că mașinile lor dispăruseră din locurile unde le parcaseră. Autovehiculele nu au fost furate, ci au fost ridicate de către un utilaj din cauză că erau parcate neregulamentar. Șoferii ghinioniști și-au recuperat mașinile, însă nu oricum, ci după  ce au achitat atât amenda, cât și taxa de depozitare.

Polițiștii locali din Buzău au început vânătoarea de mașini parcate neregulamentar. Au simțit-o pe pielea și pe buzunarul lor cinci șoferi care s-au trezit că mașina le-a fost ridicată de catre un utilaj al societății Urbis Serv și transportată la un depozit al societatii.

Măsura ridicării autovehiculelor se aplică pentru oprirea şi staţionarea autovehiculelor în staţiile mijloacelor de transport public de persoane, în intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu, precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue, pe treceri de pietoni, în zone rezidenţiale sau pietonale, pe trotuare şi piste de biciclete. Recuperarea vehiculelor ridicate costa 600 lei, respectiv 300 lei pentru ridicare, 200 pentru transport și 100 lei pe zi pentru depozitare. Dacă proprietarul mașinii se prezintă la mașină înainte ca aceasta să fie ridicată, va achita doar suma de 300 lei. Pe lângă această taxă, șoferii prinși pe picior greșit vor fi sancționați și cu 4-5 puncte amendă, dar şi 3 puncte penalizare, adică  o amendă de 290 lei, plătită în 48 de ore.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>