Menu

Social
ATENȚIE LA GRIPĂ!

Gripa a ucis pană acum 30 de oameni! Spitalele din întreaga țară intră rând pe rând în carantină, medicii nu mai fac faţă asaltului de pacienţi, iar alarma s-a dat şi în şcoli şi grădiniţe! Copiii care au reînceput cursurile au fost întampinați de personalul medical pentru un triaj epidemiologic. Specialiștii îi sfătuiesc pe părinți să nu-și trimită odraselele la școală cu infecții respiratorii.

Este foarte important ca în această perioadă copiii să evite spaţiile aglomerate, pentru că gripa se transmite foarte uşor prin tuse sau strănut. În grădinițe și în școli trebuie luate măsuri specifice, iar cadrele didactice trebuie să îndrume părinții elevilor cu semne de boală catre cabinetele medicale școlare sau cabinetele medicilor de familie. Copiii bolnavi pot purta virusuri care ar pune în pericol toţi colegii.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 30. De asemenea, în camerele de gardă ale spitalelor este aglomeraţie mare, mulți pacienți fiind speriaţi de gripă. Specialiștii avertizeaza ca gripa poate ucide și indirect, ceea ce înseamnă că virusul te face mai sensibil la alte probleme de sănătate. Principala metodă de a preveni îmbolnăvirea rămâne în continuare vaccinarea.

Spitalele sunt obligate să limiteze accesul vizitatorilor prin reducerea numărului orelor de vizită, iar aparținătorii trebuie să poarte echipament de protecție de unică folosință. De asemenea, personalul medical să poarte obligatoriu echipament de protecție, iar la intrarea în tură trebuie efectuat triajul epidemiologic al cadrelor sanitare. Dacă se constată că unele persoane sunt bolnave, acestea trebuie să revină în unitatea medicală după dispariția simptomatologiei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>