Menu

Social
PLANURI MARI PENTRU DELFINARIU

Tarife mai mici la Delfinariul din Constanţa, posibilitatea plăţii online, mai multe animale marine în Microrezervaţie şi investiţii într-un bazin nou, în care să-şi facă reprezentaţiile 6 delfini aduşi gratuit. Sunt planurile conducerii Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa, unele dintre ele pe punctul de a deveni realitate, altele aflate la stadiul de proiect.

Primele modificări care vor fi făcute la Delfinariul din Constanța vizează accesul în complex, dar și tarifele de acces. Pe timpul verii, când turiștii nu puteau face plajă din cauza vremii, obișnuiau să stea la cozi interminabile, cu orele, pentru a vizita Complexul Muzeal. Conducerea Delfinariului susține că, anul acesta, nu vor mai exista cozi la intrarea în microrezervație.

O altă noutate este aceea că Delfinariul va găzdui locatari noi. Este vorba despre lei de mare, gata dresați, ce trebuie să ajungă în maxim doua luni la malul mării, dar și de patru foci. Mai mult decat atat, pe viitor, se dorește lărgirea Delfinariului. Mai exact, construirea unui bazin nou, care să găzduiască șase delfini. Astfel, aceștia ar urma să fie aduși gratuit la Constanța, de la diverse delfinarii din Europa, care nu mai îndeplinesc cerințele europene în ceea ce privește volumele de apă pentru mamiferele marine. Noul bazin va avea 3 milioane de litri de apa si ar urma să fie ridicat în spatele bazinului actual în care vor rămâne în continuare Ni Ni și Chen Chen.

Banii sunt deja alocați prin Hotărâre de Guvern încă de pe vremea când ministru la Turism era constănțeanul Mircea Dobre. Este vorba despre o investiție de cinci milioane de euro, care ar crește veniturile Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. În prezent, delfinii își țin reprezentațiile într-un bazin amenajat în anul 1978. Acesta a suferit diferite modificări, însă doar de extindere pentru vizitatori, lucrările fiind gata în 2016.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>