Menu

Administrativ
SCHIMBARE RADICALĂ

Schimbare radicală a uneia dintre cele mai importante porți de intrare în municipiul Buzău. Este vorba despre un tronson de aproximativ un kilometru al Bulevardului Unirii, de la intrarea în Buzău dinspre Ploieşti, unde vor fi demarate ample lucrări de reabilitare. Proiectul prevede refacerea trotuarelor, înfiinţarea unor piste de bicicletă şi îngroparea cablurilor de telecomunicații și electrice aflate acum pe stâlpi.

Intrarea în municipiul Buzău dinspre Ploiești va suferi o schimbare radicală. Este vorba de un tronson de aproximativ un kilometru, între intersecția bulevardului Unirii cu strada Alexandru Averescu și noul supermarket Kaufland, care va fi refăcut de la zero. Se vor asfalta trotuoarele, se vor amenaja piste penru biciclete pe ambele sensuri de mers iar cablurile electrice și de telecomunicații vor fi îngropate. Proiectul de reabilitare, dezbătut astăzi în ședința Consiliului Local, a stârnit discuții aprinse în ceea ce priveşte costul total al lucrărilor, unul destul de piperat. 1.800.000 de lei va cheltui Primăria Buzău pentru lucrările de reamenajare a Barierei Ploiești.

Toate lucrările din zona Bariera Ploiești ar trebuie să fie gata la începutul lunii mai. Asta, pentru ca totul să arate cât mai bine pentru festivitatea pe care Primăria Buzău o va organiza, pe 17 mai, cu ocazia reinaugurării Cimitirului Eroilor, cel mai mare obiectiv de acest gen din țară. La evenimentul organizat sub egida Centenarului Marii Uniri, și-au anunțat prezența președintele României, Klaus Iohannis, reprezntanți ai Casei Regale a României dar și ambasadori din 8 țări.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>