Menu

Sport
VICTORIE ISTORICĂ

fcsb-lazio

FCSB a reușit o victorie istorică, în 16-imile de finală din Europa League. Roş-albaştrii au învins Lazio cu 1-0 şi au obţinut primul succes în faţa unei echipe din Italia. Harlem Gnohere  şi tânărul portar Andrei Vlad au fost eroii vicecampioanei României.

Cu Ştefan Radu pe bancă, oaspeţii au avut prima ocazie pe Arena Naţională. În minutul 23, Andrei Vlad a anunţat că va avea o seară mare, printr-o intervenţie în faţa lui Caicedo. Peste şase minute, după un contraatac de manual şi lansat perfect de Budescu, Gnohere  l-a executat cu sânge rece pe postarul italienilor şi a marcat unicul gol al partidei. Aproape imediat, francezul a avut şansa dublei, dar a tras pe lângă de la marginea careului. Vlad a mai intervenit o dată salvator, în faţa aceluiaşi Caicedo, iar prima repriză s-a terminat cu bara lui Savic. Imediat după pauză, Caicedo a irosit a treia şansă de a egala pe Arena Naţională, apoi a urmat ratarea lui Felipe Anderson, abia intrat pe teren singur cu portarul. În minutul 69, Budescu a făcut faza meciului – a driblat tot ce i-a ieșit în cale, inclusiv pe portarul lui Lazio, dar nu a putut marca. Dar cea mai mare ocazie le-a aparţinut tot italienilor. Caceres  nu a putut înscrie de pe linia porţii, la capătul unei acţiuni splendide a lui Felipe Anderson.

În ciuda unui asediu disperat la lui Lazio pe final, elevii lui Nicolae Dică au rezistat eroic şi au obţinut o victorie care oferă motive de optimism pentru returul de la Roma, de peste o săptămână.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>