Menu

Social
TERENURI SI GOSPODARII SUB APE

vlcsnap-2015-02-05-18h32m58s133      Sute de hectare de teren si zeci de gospodarii din Braila sunt acum sub ape, din cauza zapezii si a ploilor abundente din ultima vreme. In momentul de fata sapte zone sunt afectate de baltiri, care risca sa compromita culturile agricole si sa degradeze gospodariile populatiei. Situatia este critica si pe DN 22 B, unde apa ar putea avaria segmentul de drum care leaga localitatile Movila Miresii, de Ramnicu Sarat.

Panza freatica ridicata, zapada topita si ploile din ultima vreme au facut ca 7 zone din judetul Braila sa fie afectate de baltiri. Pana in acest moment, sunt inundate deja circa 600 de hectare in zona localitatii Comăneasca si alte 300 ha, langa comuna Movila Miresii. Totodata, in mai multe gospodarii, din comuna Movila Miresii a intrat apa.

Pentru inlaturarea pericolului, Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta din comuna Movila Miresii si ISU Braila actioneaza cu motopompe, dirijand surplusul de apa spre un canal de desecare.

Pentru evacuarea apei au fost pornite ieri 18 statii de desecare in judetul Braila, iar costurile cu energia electrica vor fi acoperite de la bugetul de stat.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>