Menu

Sanatate
O PROBLEMĂ INTERNĂ

Problema plecării medicilor din Spitalul Municipal Rm. Sărat este una internă, a unității sanitare. Este părerea primarului din Rm. Sărat, Sorin Cîrjan, care se arată dezamăgit de faptul că în spaţiul public se vorbeşte tot mai mult despre tensiunile dintre medicii din spital și nu despre progresele pe care le-a făcut unitatea medicală în ultimii ani. Edilul consideră că rezolvarea crizei de medici este în sarcina conducerii spitalului, deoarece salariile personalului sanitar ar trebui să-i motiveze pe medici să lucreze într-o unitate medicală modernă, cum este cea de la Rm. Sărat.

Potrivit unor surse, 2018 va aduce noi plecari in randul medicilor de la spitalul municipal din Rm. Sarat, fara sa fie vorba aici de cadrele medicale care urmeaza sa se pensioneze. Unele voci din interiorul unitatii medicale sustin ca intre medicii din anumite sectii exista stari de tensiune, care duc deseori la conflicte. Aceleasi surse spun in unele situatii conflictele dintre medici pe tema garzilor au dus si la scandaluri, fapt ce i-ar fi determinat pe unii sa plece. Primarul municipiului Rm. Sărat, Sorin Cirjan, cunoaste situaţia tensionată din unitatea medicala. El spune ca rezolvarea acestei probleme este in sarcina conducerii spitalului si nu a unor persoane din afara.

Edilul orasului considera totodata ca medicii care au plecat din spital au luat aceasta decizie din cauza unor motive mai degraba personale, decat institutionale. In unitatea medicala au venit insa specialisti noi, iar altii sunt asteptati sa participe la concursul pentru ocuparea posturilor vacante. Sorin Cirjan este de parere ca in prezent salariile medicilor sunt unele care ar trebui sa-i motiveze sa lucreze intr-o unitate medicala moderna, cum este cea de la Rm. Sarat. Primarul precizează ca spitalul depinde administrativ de consiliul local municipal si nu din punct de vedere al actului medical sau al managementului.

Saptamana viitoare, in Jurnalele TVSudEst, vom aborda subiectul angajarilor de la Spitalul Municipal Rm. Sarat.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>