Menu

Social
UNDE-I LEGE,… E TOCMEALĂ!

Unde-i lege,… e tocmeală! Așa se poate spune despre mașinile parcate neregulamentar, în faţa sediului Consiliului Judeţean Buzău, ori de câte ori în sediul instituției au loc ședințe. Chiar dacă Poliția locală ar trebui să-i amendeze pe șoferi, iar societatea Urbis Serv ar trebui să ridice autoturismele, șoferii, în mare parte consilieri județeni, scapă de fiecare dată nesancționati. Șefii Consiliului Județean Buzău susțin că legea nu poate fi aplicată din cauza locurilor insuficiente de locuri de parcare.

Șoferii din muncipiul Buzău sunt sfătuiți să evite să parcheze neregulamentar autoturismele, pentru că, în caz contrar, se vor trezi și fără mașină și cu amenda. Si asta pentru ca, de la 1 februarie, societatea Primariei Buzau, Urbi Serv, și poliția locală ridică autoturismele parcate neregulamentar. Exista insa si o exceptie, trecuta cu vederea de autoritati: tronsonul de vulevard din zona Consiliului Judeţean Buzău. Acolo exista un indicator care nu permite staționarea mașinilor  mai mult de 5 minute. Chiar si asa, ori de cate ori in sediul institutiei au loc sedinte, zeci de masini stationeaza neregulamentar zeci de minute sau chiar ore intregi. Atat Politia Locala cat si societatea Primariei Buzau, ignora problema iar soferii scapa nepedepsiti. Si pentru sefii Consiliului Judetean Buzau este un fapt normal. Ei sustin ca institutia nu dispune de o parcare proprie, pe care să o pună la dispoziţia celor care vin aici cu diverse treburi.

Indicatorul cu stationarea interzisă, dar mai ales lipsa de reactie a autoritatilor a generat insa nemulţumire în rândul cetăţenilor, iar paginile reţelelor de socializare abundă de filmuleţe şi fotografii care ilustrează animalia. Sefii Consiliului Județean spun ca vor solicita Primăriei și Poliției municipiului Buzău să ia măsuri prin care să aducă în legalitate parcarea autoturismelor din în fața șediului instituție.

Din aceasta luna, Politia Locala Buzau a demarat actiunea de ridicare a vehiculelor care staţionează neregulamentar pe domeniul public sau privat al Municipiului Buzău. Astfel, orice mașină oprită sau staționată în staţiile de autobuz, în intersecţii, pe treceri de pietoni, trotuare sau drumurile publice cu o lăţime mai mică de 6 metri, va fi ridicată iar șoferul va fi nevoit să scoată sume importante din buzunar pentru a recupera vehiculul.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>