Menu

Administrativ
SOARTĂ DECISĂ PRIN CHESTIONAR

Soarta Cazinoului, simbolul orașului de la malul mării, ar putea fi decisă chiar de către constănțeni. Primăria a lansat în mediul on-line un chestionar prin care oamenii sunt invitați răspundă la câteva întrebări privind modalitatea în care ar trebui făcută reabilitarea, cu ce fonduri și ce destinație finală ar trebui aibă. Între timp însă clădirea continuă se degradeze, iar din ceea ce era odată simbolul orașului, acum s-a transformat în adăpost pentru porumbei.

In urma cu opt ani, Elena Udrea, ministru al Dezvoltarii Regionale la acea vreme, anunta cu surle si trambite preluarea cazinoului de catre intitutia pe care o conducea. La scurt timp urmau sa demareze si lucrarile de reabilitare a monumentului, lucrari care urmau sa coste bugetul de stat 10 milioane de euro. Au trecut insa 7 ani de atunci, timp in care cazinoul a fost transformat in minge de ping-pong si aruncat de la minister la primarie si de la primarie la Compania Nationala de Investitii, fara insa sa se faca nici macar o conservare a cladirii.

Intre timp autoritatile locale si cele centrale au reusit in cele din urma sa faca un pas inainte in ceea ce priveste reabilitarea cladirii. Mai exact au inceput procedurile de licitatie pentru stabilirea firmei care se va ocupa de acest proces. Numai ca, dupa un pas inainte au urmat 10 inapoi. Adica nenumarate contestatii din partea fimelor participante la licitatii care s-au incheiat anul trecut cu anularea lor de catre Compania Nationala de Investitii. Astfel ca acum este asteptata o noua licitatie, timp in care cladirea se degradeaza accentuat. O ajuta in sensul asta si urmele ultimelor studii ingineresti facute pe batranele ziduri.

Acum autoritatile locale au venit cu o noua gaselnita. Mai exact, primaria a postat pe site-ul instituției un chestionar pe care constănțenii sunt invitați să-l completeze pentru a decide soarta Cazinoului. Intrebarile se refera, printre altele, la cine ar trebui sa finanteze reabilitarea,  dar si ce destinatie finala sa aiba cazinoul. Cazinoul este inclus pe lista monumentelor istorice, întocmită de Ministerul Culturii şi Cultelor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>