Menu

Sanatate
JOCURI SAU CONCURSURI?

,,Cât costă un post scos la concurs?,, ,,Când și cum a fost modificată, ultima dată, organigrama spitalului? ,,Rușine să dai bani să poți să te angajezi în spital!,,. Sunt doar câteva dintre comentariile pe care le-au lansat în ultimele luni, în mediul online, cititorii știrilor TVSudEst, care fac referire la posturile vacante scoase la concurs de Spitalul Municipal Rm. Sărat. Reporterii postului regional de televiziune au încercat să afle cum se fac angajările în unitatea medicală, dar și care este opinia conducerii spitalului cu privire la comentariile apărute în jurul acestui subiect.

In ultimii ani, pentru a diminua criza de angajati, conducerea Spitalului Municipal din Rm. Sarat a scos la concurs numeroase posturi, insa unitatea are nevoie in continuare de personal. Asa se face ca pe 15 ianuarie a fost organizat un concurs pentru ocuparea a 3 posturi vacante, unul de asistent debutant si doua de asistenti generalist. Luna aceasta au fost scoase la concurs si cateva posturi vacante pentru infirmiere, ingrijitoare si brancardier. In luna ianuarie, directorul medical al spitalului, Felicia Vasile, declara ca desi multe persoane se inscriu la aceste concursuri, putine le promoveaza.

Unele voci spun ca angajarile in unitatea medicala se fac nu doar in functie de rezultatul obtinut la concurs, ci si dupa alte criterii. O tactica folosita ar fi aceea ca, atunci cand se scot posturile, pentru prima data la concurs, niciun candidat sa nu promoveze, astfel incat a doua oara sa ia concursul ,,cine trebuie,,. Sunt si zvonuri care spun ca astazi, trebuie sa ai relatii sus puse pentru a ocupa un post la spital, dar si ceva bani pusi deoparte. Cunostintele pe care le detin candidatii conteaza destul de putin, mai important fiind numele celui inscris, dar si la ,,recomandarea,, cui vine. Si cititorii stirilor TVSudEst, postate pe pagina de socializare a trustului TVSat Media Group, au lansat comentarii, care fac referire la posturile vacante scoase la concurs de Spitalul Municipal Rm. Sarat. ,,Cat costa un post scos la concurs?,, ,,Cand si cum a fost modificata, ultima data, organigrama institutiei? ,,Rusine sa dai bani sa poti sa te angajezi in spital!,,. Reporterii TVSudEst au intrebat conducerea unitatii medicale despre modul in care se fac angajari la spital, vis a vis de parerile ramnicenilor. Directorul medical, Felicia Vasile, a prezentat un punct oficial de vedere.

Care sunt rezultatele concursurilor organizate la inceputul acestui an la Spitalul Municipal Rm. Sarat, dar si ce zvonuri stau in spatele notelor obtinute de unii candidati, aflati in zilele urmatoare, in Jurnalele TVSudEst.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>