Menu

Social
SALVAȚI DE PE MUNTE

skiOperațiune contracronometru pe un traseu stâncos din Masivul Bucegi, unde șapte schiori au rămas blocați ieri după-amiază. Șase dintre ei au fost salvați de jandarmii montani, însă al șaptelea, un avocat, a fost găsit abia  azi-noapte, la ora 2.00. Din fericire, acesta era în viață. Intervenția salvatorilor a fost îngreunată de rafalele de vânt și de riscul de avalanșă.

Primul care a cerut ajutor a fost un avocat din Bucuresti care a ramas blocat pe munte, dupa ce a vrut sa coboare cu schiurile de la Cota 2000! Barbatul nu a mai putut înainta, iar jandarmii au plecat sa-l ajute. La fata locului au plecat sase jandarmi din cadrul Sectiei Montane Sinaia. Ei au ajuns pâna la aproximativ 250 -300 m de locul semnalat,  dar nu au mai putut  înainta deoarece zapada este  mare in zona,  terenul este  stâncos si exista si pericol de avalansa.

Alti sase turisti teribilisti au fost coborâti. Ultimul turist a fost salvat azi noapte, in jurul orei doua si este acum in afara pericolului.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>