Menu

Social
MAI PUȚINĂ MUNCĂ PENTRU AJUTOARE

Crește salariul minim pe economie, scade numărul de ore prestate în folosul comunității! Se întâmplă chiar de luna aceasta, în cazul beneficiarilor de ajutor social, care vor avea de efectuat cu 25 la sută mai puține ore decât până acum. La Rm. Sărat, 275 de persoane au obligația de a-și realiza orele de muncă pentru a primi venitul minim garantat.

Beneficiarii legii 416 trebuie sa presteze lunar ore de munca in folosul comunitații, proportional cu sumele primite de la stat. In cadrul formulei de calcul pentru stabilirea numarului de ore se tine seama si de salariul minim pe economie. Cum valoarea acestuia a crescut cu 1 ianuarie, angajatii Serviciului de Asistenta Sociala Rm. Sarat au trebuit sa recalculeze orele de munca pe care trebuie sa le efectueze beneficiarii ajutorului social din aceasta luna. Numarul lor este semnificativ mai mic.

Numarul de ore, pe care vor trebui sa le efectueze beneficiarii venitului minim garantat este cuprins acum intre 12 si 53 de ore. La Rm. Sarat luna aceasta efectueaza ore de munca in folosul comunitatii pentru a primi ajutorul social un numar de 275 de persoane.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>