Menu

Social
DECES DIN CAUZA GRIPEI

O femeie bolnavă de gripă a murit ieri la Constanţa. Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean, este vorba despre o pacientă în vârstă de 61 de ani, internată de pe data de 13 februarie și a cărei stare de sănătate s-a agravat treptat. Acesta este cel de-al 40-lea deces din cauza gripei, înregistrat la nivelul întregii țări.

Potrivit medicilor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, femeia, în vârstă de 61 ani, a contractat virusul gripal, care i-a degradat alarmant starea de sănătate. Ea s-a prezentat la unitatea medicala în ziua de 13 februarie, cu deficiențe respiratorii grave și a  ramas internată. Pacienta bolnava de gripa a murit ieri în secția de Terapie Intensivă din spital. Era fumătoare şi avea obezitate de gradul III.

Femeia  din Constanța este victima cu numărul 40 din statistica gripei mortale. În spital mai sunt doi pacienți cu aceeași suspiciune de boală, internați tot la ATI. Femeia care a decedat era fumătoare, avea obezitate gradul 3, viroză respiratorie și patologie cardiacă. Specialiştii trag un semnal de alarmă în acest sens, întrucât, atunci când este vorba despre gripă, afectate sunt, în primul rând, persoanele în vârstă şi copiii. Spitalul din Constanta a interzis accesul vizitatorilor în secțiile Oncologie, ATI adulți și ATI copii.  Pentru toate celelalte secții din Spital a fost redus programul de vizită. Astfel, accesul vizitatorilor este permis, zilnic, în intervalul 13.30-17.00.

Mai mult, pentru protejarea pacienților, s-au impus mai multe masuri, printre care purtarea obligatorie a echipamentului de protectie la intrarea in sectii, interzicerea accesului in saloane a persoanelor care au viroze sau infectii respiratorii, respectarea măsurilor de igienă a mâinilor, atât de catre pacienți și vizitatori,  cât și de catre personalul medical.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>