Menu

Social
BĂTRÂN SALVAT CU ŞENILATA

Sunt drumuri în județul Buzău unde numai cu șenilele ai șanse de izbândă. Nu este o glumă: precipitațiile din ultima vreme au distrus și drumul dintre satele Gura Bădicului și Jghiab, comuna Mânzălești, ajuns celebru zilele trecute odată cu postarea unui videoclip în care un jeep era tras din noroi cu boii. Pentru aducerea unui bolnav la ambulanță, a fost necesară intervenția unei șenilate de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău.

Marti, la orele prânzului, pompierii au fost solicitați să meargă cu șenilata din dotare la Mânzălești, pentru a aduce un bătrân bolnav dintr-o zonă greu accesibilă din cauza noroaielor. A fost o sarcină grea chiar și pentru un vehiculul echipat special pentru astfel de intervenții. Salvatorii au avut nevoie de două ore să se deplaseze până la domiciliul bolnavului și să-l aducă la ambulanță.

Despre noroaiele din Mânzălești s-a vorbit mult zilele trecute, după ce o localnică a surprins momentul în care un autoturism de teren cu sute de cai putere, împotmolit în noroi, era scos la liman de doi boi. Satul Gura Bădicului, din comuna buzoiană Mânzălești, mai are vreo 30 de locuitori care, de fiecare dată când plouă sau ninge, rămân izolați.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>