Menu

Educatie
ÎN VIZITĂ LA ŞCOLI

Pregătirea cadrelor didactice, dotarea unităților de învățământ și distanță dintre școală și casă, sunt doar câteva dintre criteriile de care țin seama părinții care își înscriu copiii la clasa pregătitoare. Cu ocazia ,,Zilei Porților Deschise,, aceștia au ocazia să viziteze școlile, iar copiii se întâlnesc cu dascălii, care îi vor îndruma în următorii cinci ani.

Zeci de parinti, din Rm. Sarat, au participat ieri si astazi la ,,Ziua Portilor Deschise,, organizata de scoala gimnaziala Vasile Cristoforeanu. Acestia au vizitat salile de clasa si s-au declarat multumiti de felul in care este amenajata si dotata unitatea de invatamant. In timp ce unii parinti au ales deja scoala in care va invata copilul, altii urmeaza sa se decida. Cei mici au intrat cu emotie in salile de clasa, unde s-au intalnit pentru prima data cu invatatorii. Unii abia asteapta prima zi de scoala. Scoala Gimnaziala Vasile Cristoforeanu este una dintre cele mai cautate unitati de invatamant din municipiu, mai ales ca ofera parintilor si posibilitatea de a-si inscrie copiii la o clasa in alternativa step by step.

In clasa pregatitoare pot fi inscrisi copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la 31 august. La solicitarea parintilor, cei care implinesc varsta de 6 ani, in perioada 1 septembrie – 31 decembrie, pot fi inscrisi si ei, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare. Numărul de locuri disponibile va fi afișat de fiecare școală până pe 26 februarie, iar cererile trebuie completate de către părinți până pe 23 martie.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>