Menu

Educatie
CONTESTĂ „DEMITEREA”

Şase dintre inspectorii şcolari judeţeni revocaţi de fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop, care au fost repuşi în functii de justiţie, au primit din nou calificativ nesatisfăcător din partea Ministerului Educaţiei Naţionale. Asta înseamnă că ar putea fi din nou demişi din funcţie. Aceştia susţin că evaluarea făcuta de minister este ilegală, afirmând că vor contesta din nou procedura.

Conform unei metodologii din 2015 privind evaluarea inspectorilor şcolari, aceştia pot fi demişi dacă nu întrunesc punctajul minim necesar, de 70 de puncte. Ieri, sase dintre inspectorii şcolari judeţeni revocaţi de fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop, care au fost repuşi în functii de justiţie, au primit din nou calificativ nesatisfăcător din partea Ministerului Educaţiei Naţionale. In aceasta situatie se afla si Buzaul, unde întreaga echipă din conducerea a Inspectoratului Școlar Județean a primit calificativul „nesatisfăcător” din partea Minsterului Educaţiei. Inspectorul sef Florina Stoian şi adjunctele sale, Nela Wamsiedel  şi Daniela Palcău considera ca evaluarea făcuta de minister este nu doar nedreapta ci si ilegală.

Cele trei inspectoare au anunţat că au contestat evaluarea, urmând să depună şi oficial un documet în acest sens, imediat ce vor primi documentaţia completă de la Ministerul Educaţiei şi nu doar un simplu fax, aşa cum s-a întâmplat ieri. Argumentele celor trei şefe din învățământul buzoian sunt legate de faptul că „evaluatorul”, o persoană care nu a lucrat niciodată în învăţământ, nu ar fi punctat corect activităţile prevăzute în rubricile standard. Acestea îşi susţin afirmaţiile prezentând fişele de autoevaluare, care întrunesc punctaje diferite de cele ale Ministerului şi în baza cărora evaluatorii puteau găsi toate dovezile referitoare la activităţile desfăşurate în fruntea inspectoratului. Grav este faptul că fişele de autoevaluare nu se mai regăsesc acum în fişa prezentată de Ministerul Educaţiei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>