Menu

Justiție
UN NOU DOSAR PENTRU TEODOSIE

Arhiepiscopul Tomisului a fost pus sub urmărire penală de DNA Constanța într-un nou dosar penal. Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie este acuzat de inducerea în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu în formă continuată. Împreună cu înaltul prelat mai sunt cercetate alte două fețe bisericești.

Noul dosar penal al arhiepiscopului Tomisului deriva dintr-unul mai vechi, trimis deja pe rolul instantei. Anul trecut in luna februarie  Petrescu Teodosie, și alte 5 persoane au fost trimise în judecată pentru comiterea unor infracțiuni care au avut ca urmare producerea unui prejudiciu în dauna A.P.I.A. în valoare de 1.400.000 lei. In timpul procesului judecat la Constanta, inaltul prelat a dat vina pe trei angajati ai Arhiepiscopiei Tomisului, din care doi preoti,  de fraudarea fondurilor europene. Arhiepiscopul Teodosie a spus procurorilor anticoruptie că cei doi preoti, fără știrea sa și cu încălcarea legii, ar fi cerut și primit fonduri europene pentru o suprafață de 350 ha de pamant ale Arhiepiscopiei. Mai mult, i-a acuzat că ar fi încheiat acte de arendă către alte societăți și persoane, a altor 110 ha de teren situate în diferite locații. Denuntul la DNA a fost sustinut si de un alt preot constantean, Neculai Poalelungi. Si el este acuzat acum alaturi de Teodosie de inducerea în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă, fals intelectual și favorizarea făptuitorului.

Jumatate de ora a stat Arhiepiscopul Teodosie la DNA Constanta. Cand a iesit, a refuzat sa scoata vreun cuvant de fata cu ziaristii. In acest moment, Arhiepiscopul Tomisului Teodosie Petrescu este judecat pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, în formă continuată. Procurorii anticoruptie spun ca între anii 2010 – 2016, Teodosie împreună cu alţi 5 inculpaţi, a folosit şi prezentat declaraţii false în relaţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură în scopul de a primi fonduri europene.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>