Menu

Social
„DRAGOBETE SAU SF. VALENTIN?”

„Dragobete sau Sf. Valentin? Cum au apărut și ce legături au cele două sărbători ale dragostei cu tradițiile populare românești?” Sunt întrebări la care vor încerca să găsească  răspuns buzoienii care vor participa sâmbătă, la Muzeul Județean, la o dezbatere liberă pe această temă. Tot sâmbătă, de Dragobete, Muzeul Județean Buzău le-a pregătit buzoienilor alte două surprize plăcute.

14 februarie sau 24 februarie? Valentine’s Day vs Dragobete? Desi aveau deja o sarbatoare a indragostitilor, romanii au imprumutat-o si pe cea a americanilor, importantă și acolo din Europa de vest. Dar care dar sunt legendele celor două sărbători? Aceasta este întrebarea de la care vor porni dezbaterile organizate sâmbătă de către conducerea Muzeului Județean Buzau, eveniment la care sunt așteptați cât mai mulți participanti.

Nu va fi singurul eveniment care va avea loc sâmbătă, 24 februarie, la Muzeul Județean. Buzoienii vor putea viziona filmul documentar „Sărbătoarea de Dragobete la români”, care povestește cum sărbătoreau tinerii, cu sute de ani în urmă, sărbătoarea iubirii. Totodată, Muzeul va inaugura expoziția „Epoca fierului pe teritoriul județului Buzău”. Este vorba despre o expoziție impresionantă mai ales prin maniera inedită de punere în valoare a obiectelor vechi de peste două mii de ani.

Inaugurarea sălii de expoziții „Epoca fierului pe teritoriul județului Buzău”, aflată în coordonarea arheologului Sebastian Matei, face parte din seria de manifestări pe care Muzeul Județean de Istorie le organizează cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>