Menu

Cultural
,,POVEȘTILE GENERAȚIEI MELE,,

,,Ce eveniment, persoană sau obiect m-a marcat pe mine și a avut impact asupra generației mele?,,. Este provocarea lansată de reprezentanții Muzeului Municipal Rm. Sărat, în cadrul proiectului ,,Poveștile generației mele,,. Obiectivul proiectului este de a apropia persoane din generații diferite, prin intermediul unor expoziții atelier, la care participă deopotrivă elevi, dar și personalități locale.

Viceprimarul din Rm. Sarat, Stefan Torcarescu, le-a spus astazi elevilor povestea copilăriei generației anilor ’80, in cadrul atelierelor de educație muzeală. O copilărie trăită cu cheia la gât, stând la cozi și așteptând părinții de la serviciu. Marturisirile au curs „ca pâinea caldă”….cu pâine caldă, din care elevii au fost invitati sa guste și amintiri dulci-amarui. Elevii si liceenii care au participat la atelierul: „Ramnicul copilăriei mele” au savurat povestile despre copilaria traita in perioada comunismului.

Actiunile din cadrul proiectului ,,Povestile generatiei mele,,, se desfășoara în sala de expoziții temporare a Muzeului Municipal, iar logistica este variată: vitrine, panouri, cu diferite exponate, caiete de impresii, in functie de temele abordate. Pana acum, persoane din lumea culturala, muzicala, dar si din cea a sportului au impartasit tinerilor povestea generatiei lor.

Proiectul ,,Povestile generatiei mele,, se va incheia pe 2 martie, iar cei care vor sa participe la expozitiile atelier sunt asteptati la muzeu.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>