Menu

Social
ADUNAȚI DE PE STRĂZI, DE POLIȚIȘTI

La Brăila, unul dintre județele aflate zilele acestea sub asediul temperaturilor extrem de scăzute, polițiștii au plecat în căutarea celor care dorm sub cerul liber sau în spații neîncălzite. Oamenii străzii se lasă însă cu greu convinși să meargă în adăposturile puse la dispoziție de autorități, acolo unde pot dormi la căldură şi primesc și o masă caldă.

Aseara, politistii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică al Politiei Locale Brăila au identificat doi bărbati, unul în vârstă de 61 ani, din sat Jugureanu, comuna Ulmu, celălalt în vârstă de 50 de ani, din Brăila, care se adăposteau într-o încăpere din incinta fostei unităti militare Caporal Musat. Desi în locatia respectivă nu există o sursa de căldură, cei doi au refuzat să fie transportati la centrul de găzduire. Totodată, în spatele blocurilor C de pe soseaua Vizirului, a fost identificat un bărbat de 34 de ani, fără adăpost, care, de asemenea, nu a dorit să fie transportat la centrul de găzduire. De asemenea, în Gara CFR a fost găsit dormind pe o bancă, pe peron, un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Brăila, care a dorit să fie transportat la Centrul Social de Găzduire în Regim de Urgentă.

Persoanele care au refuzat transportul la adăpost vor fi monitorizate în perioada următoare. Totodată, Politia Locală Brăila va continua actiunea de identificare si monitorizare a persoanelor care locuiesc în incinte neîncălzite, până la îmbunătătirea conditiilor meteo.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>