Menu

Social
,,PRIMA ÎMPĂDURIRE”

prima impadurireProducătorii agricoli cu terenuri care nu sunt foarte productive și nu permit efectuarea unei activități agricole profitabile vor avea parte de un ajutor de stat care va fi reluat în acest an.

Este vorba despre programul ,,Prima împădurire”, prin care fermierii care vor să îşi transforme în păduri terenurile lăsate în paragină, păşunile sau chiar şi pe cele agricole, au şansa de a câştiga 6.000 de euro la hectar. Agricultorii trebuie insa să efectueze lucrările de împădurire din bani proprii urmând ca Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură să le restituie ulterior banii investiți si să le plătească o primă anuală timp de 12 ani de zile.

Suprafețele terenurilor propuse spre împădurire trebuie să fie de cel puțin 1 ha pentru trupurile de pădure și de cel puțin 0,5 ha pentru perdelele forestiere.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>