Menu

Administrativ
MĂSURI DE URGENȚĂ

Și autoritățile din Buzău sunt în altertă, după ce a intrat în vigoare averizarea de Cod portocaliu de ger și viscol, valabilă până pe data de 1 martie. Identificarea şi transportul persoanelor fără adăpost la centrele de primire de zi şi de noapte ori internarea din timp a femeilor însărcinate şi a pacienţilor dializaţi în unităţile medicale sunt câteva dintre măsurile decise de autorităţile Buzăului, convocate duminică în şedinţă, la Prefectură.

Avertizarea meteo emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie este valabilă în intervalul 26 februarie, ora 3.00 – 1 martie, ora 10.00, pentru municipiul Bucureşti, judeţul Buzău şi alte 26 de judeţe din sudul, centrul, nordul şi estul ţării. Acesta este motivul pentru care autoritățile județene au convocat ieri Comitetul Județean de Urgență, ședință unde s-au luat o serie de măsuri pentru a preveni situațiui nedorite. Prima masura vizeaza zeci de persoane care necesită dializă şi gravidele aflate în pragul nașterii, din toate colțurile județului. Acestea au fost transportate duminică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, la solicitarea prefectului.

O altă măsură luata de autoritatile buzoiene vizeaza identificarea, preluarea şi transportul persoanelor fără adăpost la centrele de primire de zi şi de noapte din cele două municipii sau la unităţile de primiri urgenţe. La centrul din municipiul Buzău, în prezent, sunt cazate nu mai puțin de 49 de persoane fără adăpost. Totodată, autoritățile au mai decis  instalarea de filtre ale Poliţiei Rutiere în zonele ce pot deveni periculoase din punct de vedere al siguranţei şi fluenţei traficului rutier. Reprezentanţii Prefecturii Buzau au anunţat că o eventuală decizie de suspendare a cursurilor în unităţile şcolare din judeţ va fi luată, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo şi de trafic, de către autorităţile locale sau, după caz, judeţene, până în acest moment neexistând motive întemeiate pentru o astfel de măsură.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>