Menu

Social
GER SIBERIAN

gerMai mult de jumătate din țară se află sub avertizare meteo de cod portocaliu de ger, dar și de ninsori abundente și viscolite! Conducerea Administrației Naționale de Meteorologie atrage atenția că este vorba despre un episod complex, cu ger persistent, în care se vor înregistra temperaturi negative record pentru această perioadă. Rafalele vântului vor accentua senzația de frig, iar cei care lucrează în aer liber trebuie să fie foarte atenți la condițiile de muncă.

De astazi pana pe 1 martie, ora 10, mai mult de jumatate din tara se afla sub avertizare meteorologica de cod portocaliu de ger. În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice ar putea înregistra recorduri pentru această perioadă.

Pe de altă parte, pana maine la ora 14:00, este în vigoare un si un cod portocaliu de ninsori  abundente si vant puternic. In Municipiul București și în județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de pana la 65 km/h, local peste 70 km/h și vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilității sub 50 m. Vantul puternic va accentua senzatia de frig, temperaturile resimtite fiind extrem de scazute.

Meteorologii spun ca sunt la limita aplicarii Ordonantei de urgenta nr. 99/2000 privind masurile ce pot fi aplicate in perioadele cu temperaturi extreme pentru protectia persoanelor incadrate in munca. In momentul un are indicele de racire va scadea sub 32 de unitati, munca in aer liber va trebui restrictionata.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>