Menu

Social
MĂRȚIȘOARE ÎN GER

martisor

Anul acesta mărțișoarele au dușman de temut: gerul. Chiar și așa, delicate și frumos colorate, prinse de un șnur alb-roșu, mărțișoarele sunt la mare căutare. La Buzău, micile simboluri ale primăverii se găsesc într-un cort amplasat în centrul orașului, la prețuri pentru toate buzunarele. Cortul cu mărțișoare va fi deschis pană pe 8 martie.

Cu un mărţişor nu se face primăvară, dar cu siguranță acesta încălzește inima oricui. Pe acest lucru mizează și comercianții care in acest an au de infruntat un ger siberian. La Buzau, martisoarele puse la vanzare intr-un cort amplasat in centrul orasului au preturi pentru toate buzunarele.

Pretenţioşii găsesc şi obiecte unicat realizate prin îndemânarea şi măiestria unor iscusiti mestesugari. Doamna Mihaela are la vânzare mărțișoare în pas cu noile tendințe. Si doamna Mariana vinde martisoare originale. Femeia aranjamente din flori uscate care fură imediat privirea. Tot timpul anului lucrează la ele, iar acum le oferă tuturor celor care apreciaza darurile speciale. Cumpărătorii au pornit deja în cautarea martișoarelor potrivite pentru cei dragi. Astfel de daruri aduc bucurie dacă sunt oferite din suflet şi nu din obligaţie.

Mărțișorul este cel mai frumos şi cunoscut obicei care vine în întâmpinarea primăverii. De la copii pana la batrani, românii ofera de 1 martie martisoare, la care stă prins tradiţionalul şnur împletit în alb – roşu. Acest şnur se leagă la mână, de obicei, toată luna martie și apoi este agăţat pe ramuri de pomi înfloriţi.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>