Menu

Social
ATENȚIE LA SOBE!

1-au-venit-banii-pentru-caldura-ajutoarele-de-lemne-trec-de-5-miliarde-lei-vechiPotrivit meteorologilor, de astăzi până joi, ne așteaptă trei zile de ger cumplit! Pentru că sobele sau instalațiile electrice sunt folosite la capacitate maximă, riscul producerii unor incendii este mult mai ridicat decât de obicei. Pentru a preveni dezastrele, pompierii îi sfatuiesc pe cetățeni să dea dovadă de responsabilitate.

Pentru prima dată în această iarnă, pe timpul nopții, temperaturile vor atinge valori minime de până la –18 grade Celsius, în mai multe zone din țară. Frigul extrem îi indeamna pe cetățeni să folosească la capacitate maximă instalațiile de încălzire de care dispun în locuințe. Pentru a preveni dezastrele, pompierii îi sfatuiesc pe oameni să dea dovadă de responsabilitate!

Totodată, pentru evitarea producerii unor incendii, pompierii recomandă evitarea folosirii unor surse de căldură improvizate. Reprezentanții ISU spun că, pe perioada iernii, zilnic, se produc în medie câte două incendii cauzate de defecțiuni la sobe sau instalațiile de încălzire. O treime dintre incendiile din România sunt provocate de coşurile de fum necurățate.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>