Menu

Social
PREMIANTI SI FLĂMÂNZI

vlcsnap-2015-02-06-13h29m53s40  Nu au ce mânca, nu au bani pentru caiete sau pentru jucării, dar la școală sunt premianți și nu lipsesc o zi. Vorbim de cinci frați din comuna prahoveană Fântânele care trăiesc la limita subzistenței. Doar tatal muncește cu ziua în sat, iar singurele venituri sunt alocațiile celor mici. Sărăcia nu le-a ucis speranțele. Acelea de a pleca din sat când vor crește și de a nu mai suferi de foame. Urmăriți un reportaj care vă poate afecta emoțional.

Amira are 12 ani, este în clasa a 5-a și este cea mai mare dintre cei cinci copii ai familiei Manolache din Fântânele. Chiar dacă mănâncă doar mămăligă și cartofi, iar pentru școală a căpătat ghiozdan și caiete de la preotul din sat, fetița nu s-a lăsat învinsă de destinul crud. Doar privirea tristă o trădează. După Amira, este Cristina de 11 ani, Nicoleta de 9 ani, Valentin de 8 și mezinul, Andrei, de numai doi ani și două luni. Cei cinci copii frumoși sunt singura avere a familiei Manolache. Trăiesc împreună cu părinții într-o cămăruță de patru metri pătrați.
Nu lipsa unei case este cea mai mare problemă a lor, ci lipsa mâncării. Copiii sunt mai mult flămânzi, pentru că mama nu are ce le pune pe masă. Azi au avut doar ciorbă de lăptuci. Toată lumea știe câtă grijă are Mariana de copii. Iar la școală sunt premianți. În carnetele de note ale copiilor nu găsești decât calificativul ”foarte bine”. Învață pentru că vor să-și schimbe viitorul. Valentin vrea să devină polițist, iar Cristina, medic.

Nici ajutorul social nu îl pot primi de la primărie cei din famiia Manolache. Nu au bani să meargă la oraș să facă rost de documentele necesare la dosar.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>