Menu

Social
DOBROGEA, PUSĂ LA GREA ÎNCERCARE

La malul mării transporturile sunt puse la încercare de vremea rea. Constanța este în continuare afectată de valul de frig polar care s-a abătut asupra țării. Aici se-nregistrează cea mai rea situație. Pe Litoral vântul bate cu până la 70 de kilometri pe oră, iar temperatura resimţită a scăzut, azi dimineaţă, la minus 27 de grade Celsius.

Din cauza vântului puternic sunt închise şi porturile de la Marea Neagră. Este a treia zi cand traficul naval este paralizat de furtuna de zapada, si nici activitatea de incarcare-descarcare a navelor nu este permisa. Legatura Constantei cu Tulcea este intrerupta de cateva zile,  de cand a inceput viscolul.  Nu doar pe uscat lucrurile stau prost, ci si pe calea ferata. Viscolul, gerul şi zăpada îngreunează şi circulaţia trenurilor. Aproape jumătate dintre trenurile anulate in toata tara, ar fi trebuit să circule în judeţul Constanţa sau să facă legătura dintre acesta şi restul ţării. In aceste conditii autoritatile locale si judetene s-au vazut nevoite sa inchida mai multe drumuri nationale si judetene. Acolo unde au ramas deschise s-a circulat doar in coloana dirijata de catre politie.

Stratul de zapada atinge in unele locuri jumatate de metru. Utilajele de dezapezire patruleaza non stop,  insa misiunea drumarilor este ingreunata de  vantul puternic care viscoleste zapada. La iesirea din Constanta pe drumul vechi spre mare, se formeaza convoaie o data la 2 ore, care sa paraseasca orasul ajutate de utilaje de deszapezire.

In zonele in care stratul de zapada a fost mai consistent, autoritatile au decis sa inchida drumurile si autostrazile,  iar unele localitati au ramas izolate. Singurele care au mai razbatut pana acolo au fost senilatele. Doi copii din Cobadin, cu febra mare si intoxicatie au fost luati cu senilata si dusi la spitalul judetean. La fel s-a intamplat si in cazul altor doi barbati din Valeni si Ciobanita, dintre care unul cu accident vascular.

Si din pacate iarna nu se lasa dusa prea usor. Meteorologii au emis o noua avertizare de cod  portocaliu de ger naprasnic pentru Constanta.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>